Att leva tidlöst

I dagens arbetsklimat är det inte lätt att hitta något arbete. Arbeten finns att söka, men det krävs ett par års erfarenhet för att få arbetena, men utan att bli anställd är det svårt att nå upp i denna erfarenhet. Men drömmen finns kvar, jag släpper den inte även om det ibland känns jobbigt att stiga upp på morgonen och söka tre jobb till när jag vet att jag inte kommer att få något svar. En intervju och ett telefonsamtal med frågor och en förfrågan om att skicka min portfolio, det är så långt jag har kommit efter att ha sökt säkert över hundra olika jobb. Inte nog med att jag slåss med alla grafiska designers och webbdesigner därute, jag slåss även med de som har informatörs- och journalistutbildning och därtill även erfarenhet. Det är svårt att inte tappa hoppet när man ser människor runtomkring få jobb medan jag sitter kvar och stampar.

I väntan på nästa arbetsintervju eller kanske ett jobb, har jag denna termin gjort valet att studera på distans. Photoshop, fotografi, Flash och PHP är vad jag biter i denna termin. Egentligen tillkommer där en kurs i Javascript, men där planerar jag att försöka ta mina poäng i PHP-kursen istället, efter att ha misslyckats med den förra terminen. Jag har precis börjat och inser hur mycket disciplin som kommer behövas framöver. Att kliva upp på morgonen och orka ta itu med studierna fastän jag inte har några som helst fasta tider framöver. Det är mycket ansvar, och kanske inte lämpat för alla typer av människor, men jag hoppas att det kommer fungera för mig.

På frilansfronten kan nämnas att logotypen för Kuppproduktion börjar närma sig ett slutskede, vilket kommer leda till lite förändringar av hemsidan. Jag har börjat med hemsidor åt två andra företag, ett inom IT och ett inom trädgårdsbranschen, där jag inväntar lite synpunkter inför fortsatt arbete. Eftersom killen inom trädgårdsbranschen läser en ekonomiutbildning och jag egentligen tar ut för lite pengar för mitt arbete har vi bestämt att jag ska få lite kurs i just bokföring, någonting jag behöver komma igång med, som egenföretagare.

Poetry Slam-säsongen i Östergötland har kört igång med ett välbesökt första kval, nu ser vi fram emot resten av terminen och årsmötet där vi hoppas kunna ta emot lite nya engagerade i föreningen. För er som missade reportaget blev undertecknad intervjuad av Extra Östergötland angående den kommande säsongen av ”vår” egen Karl Magnus.