Skellefteå

I Skellefteå har jag varit många gånger då jag besökt mina farmor och farfar. Att det dröjde ända tills sommaren 2008 innan jag skaffade bibliotekskort där är därför lite pinsamt. Och när jag väl besökte biblioteket blev det det bara en snabbvisit.  In, se sig omkring snabbt, skaffa kort och låna toaletten. Till mitt försvar såg jag i alla fall tillräckligt mycket för att tycka att det verkar vara ett fint och bra bibliotek.

Förutom besökens hos mina farföräldrar så tänker jag på annars på Lilleputtlandet när jag tänker på Skellefteå. Förklaring – Och till sist minns jag den sommaren då jag hade växt upp och hellre ville bada än att åka dit. Det kan jag fortfarande ångra lite då och då så här i efterhand. Jag vill minnas att jag hade kul där men tvivlar på att jag skulle uppskatta det lika mycket om jag skulle besöka det nu.

För er som har nära till stadsbiblioteket i Skellefteå så finns ett härligt initiativ som jag gärna hade tagit del av om jag hade haft möjlighet. Döda poeters sällskap  -och levande riktar sig ” Till Dig som tycker om poesi och vill dela med dig av dina favoritdikter, som vill högläsa och lyssna – kanske också samtala. Vi inbjuder dig att göra det i bibliotekets inspirerande miljö, utan förkunskaper och krav.”

Skellefteås bibliotek

Bibliotekskortet är tydligt då det faktiskt står lånekort på kortet.  Den dekorativa designen på kortet består av nästan limegröna, avlånga trianglar. Jag tycker att det är ganska snyggt. Det hade dock blivit ännu snyggare utan den färg randen som går över hela kortets ena kortsida.

[polldaddy poll=4589474]

Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Kommentarer

3 svar till ”Skellefteå”

  1. Tack för att ni nu har kommenterat min hemstads bibliotekskort. Ni skriver att den dekorativa designen ”består av limegröna, avlånga trianglar”. Det ligger i betraktarens öga. Jag ser vita björkstammar. En norrländsk sommarskog, eller kanske den här: http://www.youtube.com/watch?v=Xffw3i_y3eY

    1. Så lite så 🙂
      Nu när du säger det så ser jag faktiskt björkarna. avlånga trinaglar är nog mer kanske den objektiva synen på det hela. Blir så ibland när kreativiteten inte ligger på topp.

  2. Hej, jag ramlar in här av en slump! Det är jag som har gjort kortet. Ränderna symboliserar böcker och finns i olika färgställningar ur Skellefteå kommuns grafiska profil, där även den gula randen ingår. Mitt första förslag var utan rand, men beställaren ville ha med den. Ha en bra dag!