Arboga är ett litet samhälle några mil nordost om Örebro. Igenom samhället rinner också den fina Arbogaån. Historien om detta bibliotekskort handlar helt enkelt om ett besök i Örebro där vi hade beslutat att göra en dagsutflykt till Arboga. Detta på grund av Kristins födelsedag. Så i februari 2009 åkte vi dit med snö utanför fönstret. Det kändes lite som att vara tillbaka i Norrland igen.

Vy över Arbogaån

Biblioteket ser ganska precis ut som själva bibliotekskortet. En tegelbyggnad med utsikt över ån. Jag (Elizabet) vill minnas att det var en fin ingång med något stort konstverk som hängde. Troligen läste vi i några tidningar på biblioteket.

Förutom att besöka biblioteket i Arboga letade vi förtvivlat efter en ’riktig’ tårta utan fruktgelé.  Vi besökte en fin liten butik med inredningssaker där det fanns en affär med skylten ”Affären bevakas av ditt goda samvete”. Vi handlade varsin liten mjukiskatt och Kristin även en liten en björn. Vi besökte även en gullig affär med rättvisemärkta saker som choklad och väskor.

Redan på tågstationen hittade vi någonting annat i vår smak. Jag, Kristin och vår kompis Emil Åkerö deltog två år i rad i en scenpoesitävling vid namn Ordkrig. Till dessa skrev vi ett par absurda scenpoesidikter – där en handlade om blåbär på industriområden. Döm därför vår glädje när vi upptäckte att i Arboga fanns en hel utställning bara om blåbär!

Elizabet poserar med blåbär

Tyvärr visade sig tårtjakten vara något förgäves. Men vi stannade dock och åt på en restaurang där vi hittade följande obeskrivliga tingest. Ett tändsticksslott i thailändsk stil tror jag. Verkligen kitsch. Efter att ha betraktat detta konstverk återvände vi till Örebro för att besöka ett riktigt café som hade olika slags tårtor.

Biblioteket i Arboga

Återigen har vi själva standardramen som verkar så svår att komma undan. Ett skiss av biblioteket och en bit av ån. Jag (Kristin) tycker att det är ett fint kort men inte så mycket mer. För mig saknar kortet det där lilla extra. Elizabet anser att det är ett tydligt kort – det är tydligt att de tär ett bibliotekskort, det har något slags konstverk och de har även haft smaken att göra allting i blått för att matcha ramen. Dock kan jag fråga mig fördelen i att ha ett utsatt telefonnummer eftersom det som bekant kan förändras. Det får ett okej av mig, det är inte vackert men bättre än många andra kort vi har sett.

[polldaddy poll=5537171]