Brisbane dag 5

På den femte dagen blev det fredag. Sista riktiga möjligheten att undersöka staden själv då Johans semester börjar. Jag bestämde mig för att återvända till Paddington för att besöka de ställen jag missat men i och med värmen blev det halvhjärtat.

Jag tog taxi ut till Paddington Antique Market som jag tidigare sett på håll och visade sig vara fantastiskt. En typ av båsloppis med allt möjligt antikt, från gamla knappar och smycken till kläder och möbler.

Det fanns ett par bås med kläder för både kvinnor och män från olika åldrar. Vissa kostade rätt många kronor men det fanns saker att handla i alla prisklasser. Stället är en dröm för de som gillar gamla smycken och väskor, paljetter, pärlor och knäpplås i mängder. Porslin och glas – jag hittade både norskt och finsk Arabia samt Marimekko bland samlingarna. Jättekul att få runt och titta – här kan man hitta fynd! Själv for jag tomhänt hem.

Sedan var tanken att bege mig till Vinnies och Ra Ra Superstar (nytt av gammalt tyg) men vid denna tid var det så varmt att jag gick vidare nedåt. Yesterday är en liten kedja med flera butiker. På books & things fanns även kläder, dock moderna. På Yesterdays thrift shop är det som det låter, kläder som är moderna men man kan ju ha tur. En butik som inte är vintage men värt ett besök är Thousand Island Dressing – en smyckesbutik med hur mycket fint som helst. Trä, metall, plast, virkat, smycken av alla typer finns här.



Efter detta följde förvirring då jag vandrade omkring och försökte hitta en taxi. Till slut hittade jag en och kunde andas ut. Utmattning efter hög värme är inte att leka med.