Tips – En helt klart annorlunda biblioteksblogg.

Jag och Betzy älskar bibliotek. Att låna böcker är bra på många sätt men att köpa böcker och ta hem dem och ha dem stående i en bokhylla är också fantastiskt. Därför tipsar jag nu om en inspirerande blogg som tar upp problemet med hur man kan sortera böckerna i sin bokhylla. The Asymmetric Libary. Förslagen är många. Det finns rent estiska som efter färg. Galna, efter huvudkaraktärens namn eller efter ett citat. Och lite mer praktiska som kronologisk ordning.

Personligen så har jag försökt ordna efter storleksordning och att samla alla olästa böcker på ett ställe. Nu har jag för tillfället i världens bästa bokhylla så mitt personliga bibliotek är mest ett enda stort kaos. Ser verkligen fram emot att flytta och skaffa en ny bokhylla så att jag kan börja organisera mina böcker på ett trevligare sätt.

Jag kan inte låta bli att fundera på hur det skulle vara om ett allmänt bibliotek började sortera sina böcker efter exempelvis färg. För det mesta skulle det vara väldigt opraktiskt, även om det skulle sorteras efter färg inom varje område. Det skulle kanske fungera bra de där dagar då man inte alls vet vad man ska låna, de dagar då man letar efter något nytt.

Hur som helst. Ta er en titt på bloggen, även om man själv inte vill organisera om sin bokhylla så är det helt klart intressant och rolig läsning.