På väg till Örebro för att övernatta hos Kristin tog vi vår biblioteksturné till ett par till mindre orter. Efter Laxå blev det Hallsberg och sedan Kumla. Ingen av oss har någon direkt anknytning till Kumla förutom att vi var på besök den dagen. Vädret var soligt och fint men vi snurrade omkring ganska mycket innan vi hittade rätt. När vi äntligen kom fram fick vi oss en positiv överraskning när vi såg biblioteket. Ett nästan helt nytt och fräscht bibliotek med modern utsida och insida. Mörkgrön och slät yta. Jag (Elizabet) som gillar arkitektur blev förtjust. Ett stort bibliotek var det också, väldigt stort med tanke på hur liten kommun Kumla ändå är. Men man kan aldrig få för mycket kultur! Biblioteket var stort och luftigt inuti.

Vid Kumlabiblioteks entré

 

Liten damm vid biblioteket

Den lilla dammen tyckte vi såg väldigt lockande ut men med tanke på alla alger och klägg på stenarna förmodligen ingenting lämpat att doppa fötterna i. Men det såg ut att vara en fin utsikt från inuti biblioteket.

 

Och så till själva bibliotekskortet som inte alls matchar det nya, fräscha biblioteket. Här har vi återigen den vanliga standardramen, kommunvapnet samt en tydlig text där det framgår att det är ett kort för Kumla bibliotek. Jag hoppas innerligen att de har gjort om kortet när vi skriver detta. Med en så snygg biblioteksbyggnad borde det inte vara svårt att göra ett litet mer inspirerande kort!

[polldaddy poll=4632552]

Läs även andra bloggares åsikter om , ,